Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Το κατάλληλο δωμάτιο για το διάβασμα του παιδιού




Καθώς το παιδιά μας μεγαλώνουν και μπαίνουν σε ηλικία όπου ξεκινάει η σχολική δραστηριότητα, το δωμάτιο τους πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ούτως ώστε να το βοηθήσουν όσο περισσότερο γίνεται στο ομαλό διάβασμά του. 

Ένα από τα στοιχεία που δεν πρέπει να υπάρχει μέσα στο δωμάτιο είναι η ακαταστασία, η οποία κάνει κακό στην ψυχολογία του παιδιού με αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή του κατά τις ώρες της μελέτης. Φροντίζουμε λοιπόν να μάθουμε στο παιδί μας από μικρή ηλικία, να συμμαζεύει τα πραγματα του και σε περίπτωση που δυσκολεύεται να το βοηθάμε και εμείς.

Αυτό ισχύει και για τα αγαπημένα του αντικείμενα και παιχνίδια. Κατά την ώρα που ασχολείται με τα μαθήματα και τις εργασίες του, πρέπει να είναι ήδη τοποθετημένα σε ντουλάπια ούτως ώστε να μην βρίσκονται στο οπτικό του πεδίο και να αποτελούν πειρασμό για να σταματήσει το διάβασμα..

Επίσης, απαραίτητο στοιχείο για να μπορέσει να διαβάζει το βλαστάρι μας σωστά, είναι να υπάρχει γραφείο στο δωμάτιο καθώς και μια ορθοπεδική καρέκλα, για να διευκολύνει την στάση του σώματος του κατά τις ώρες που πρέπει να μελετά. Το διάβασμα στο κρεβάτι απαγορεύεται "δια ροπάλου"!!

Ο καλός φωτισμός, παίζει σημαντικό ρόλο ούτως ώστε να μην κουράζονται τα μάτια του κατά τις ώρες που διαβάζει. Ο κακός φωτισμός εκτός του ότι το δυσκολεύει στην σωστή μελέτη, πιθανά να του δημιουργήσει και πάθηση στα μάτια, πράγμα που απευχόμαστε φυσικά όλοι οι γονείς.

Όταν ξεκινάει το παιδί να πηγαίνει στο σχολείο καλό είναι η διακόσμηση του δωματίου, να περιέχει χρώματα όσο το δυνατόν πιο ουδέτερα, διότι τα έντονα χρώματα μπορεί αποσπούν την προσοχή του.

Τέλος αν χρειαστεί τη βοήθεια σας στα μαθήματα, αφού του την δώσετε θα ήταν σωστό να μην μπαίνοβγαίνετε συνέχεια στο δωμάτιο του για τον οποιοδήποτε λόγο, ούτε να δημιουργείτε θορύβους και να ομιλείτε δυνατά, διότι θα του αποσπάτε συνέχεια την προσοχή, με φυσικό επακόλουθο να δυσκολεύεται να ξανασυγκεντρωθεί στη μελέτη του.

Οι επιλογές και οι πειρασμοί που υπάρχουν ούτως ώστε να απομακρύνουν ένα παιδί από το διάβασμα του, δυστυχώς είναι πολλοί, οπότε σαν γονείς καλούμαστε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τους μειώσουμε βελτιώνοντας αυτό το μικρό εργαστήρι των ιδεών, δηλαδή το δωμάτιο του!  
Χρησιμοποιούνται 0,73 GB (4%) από το όριο των 15 GB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου