Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Πλεονεκτήματα της ταπετσαρίας

Η κατάλληλη επιλογή της διακόσμησης είναι παράγοντας ύψιστης σημασίας για την ανάδειξη ενός χώρου. Η ταπετσαρία αποτελεί μια διαχρονική λύση διακόσμησης που μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα δωμάτια ενός σπιτιού αλλά και σε γραφεία, ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης κ.α.  Η φωτοταπετσαρία μάλιστα είναι μια εξελιγμένη μορφή της ταπετσαρίας που με τα διάφορα τοπία και την μεγάλη γκάμα θεμάτων, μπορεί να δώσει ζωντάνια και ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα όπου και αν εφαρμοστεί! 

Πολλές φορές κατά την ανακαίνιση ή ακόμα και κατά την επιλογή νέας διακόσμησης, βρισκόμαστε στο δίλημμα του βαψίματος ενός χώρου ή της τοποθέτησης κάποιας ταπετσαρίας της αρεσκείας μας. Ποια είναι λοιπόν τα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας ταπετσαρίας;

Πρώτα από όλα, υπάρχει μια πολύ μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και υλικά με τα οποία είναι φτιαγμένες καθώς και στα σχέδια (μοντέρνα ή κλασσικά). Επίσης, υπάρχουν στην αγορά, σε μια τεράστια θεματολογία και στυλ όπου μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα, τις απαιτήσεις σας και να αναδεικνύουν όλους σας τους χώρους. Αντιθέτως αν θέλετε να δημιουργήσετε διάφορα σχέδια στους τοίχους σας με βαφές,  χρειάζεται ιδιαίτερη δεξιοτεχνία, χρόνο και κόπο για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 


Ιδιαίτερα στα παιδικά δωμάτια, αντί της επιλογής βαψίματος τους με ένα βαρετό χρώμα, η τοποθέτηση  μιας ταπετσαρίας ή αυτοκόλλητων που μπορεί να απεικονίζουν ήρωες των κόμικς ή παιδικά σχέδια, χρωματίζουν τον χώρο ανανεώνοντας ριζικά τα δωμάτια των παιδιών. 

Επίσης η εφαρμογή μιας ταπετσαρίας, μπορεί να καλύψει τσιμέντο, κακοτεχνίες ή κενά σε ένα τοίχο, άμεσα με μια και μόνο εφαρμογή, κολλώντας την απλά πάνω σε αυτόν. Στην περίπτωση του βαψίματος του, ακολουθείται μια χρονοβόρα, επίπονη διαδικασία η οποία
περιλαμβάνει: στοκαρισμα, λείανση, βάψιμο ένα, δυο ακόμη και 3 χέρια για να μπορέσει να πάρει την όψη που επιθυμούμε. 

Σχετικά με την χρονική διάρκεια, η ταπετσαρία αντέχει ακόμη και 10-15 χρόνια ενώ το βάψιμο πρέπει να επαναλαμβάνεται στην καλύτερη των περιπτώσεων κάθε 5 χρόνια για την ανανέωση του χώρου. Μάλιστα ανάλογα με την ποιότητα και την υφή τους, οι ταπετσαρίες και οι φωτοταπετσαρίες μπορούν να καθαρίζονται με νερό πράγμα που είναι πολύ πρακτικό, ιδιαίτερα αν τα παιδάκια σας έχουν..καλλιτεχνικές ανησυχίες και το εκφράζουν με το να βάφουν ή ακόμα και να ζωγραφίζουν τους τοίχους με μεγάλη συχνότητα! 


Ένα επίσης πολύ βασικό προτέρημα τους  είναι πως η χρήση τους, εξοικονομεί αρκετά χρήματα, σημαντικό για τις μέρες μας με την κατάσταση που επικρατεί. Κάποια άλλα θετικά χαρακτηριστικά της ταπετσαρίας είναι πως δεν βοηθάει στην εξάπλωση φωτιάς, δεν ξεκολλάει εύκολα και δεν ευνοεί τη συγκέντρωση μικροβίων όπως κάποιοι πιστεύουν.

Συμπερασματικά, η χρήση ταπετσαρίας, αποτελεί έναν εκλεπτυσμένο τρόπο διακόσμησης που προδίδει κομψότητα και ζεστασιά σε ένα χώρο, σε προσιτές τιμές που παράλληλα καλύπτει πολλές πρακτικές ανάγκες σε καθημερινή βάση!

Αν δεν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει κάποια ταπετσαρία, είναι καιρός να δοκιμάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου