Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Τι Κουρτίνες να επιλέξω

Η επιλογή της κουρτίνας και του υφάσματος δεν απλή διαδικασία και ούτε τόσο εύκολο όσο μπορείτε να πιστεύετε . Η επιλογή της κουρτίνας είναι ένα κομμάτι του παζλ που λέγεται διακόσμηση εσωτερικού χώρου και όχι απλά ένα ύφασμα που μας αρέσει, ή δεν μας αρέσει, ή ένα ύφασμα που μας προτείνει η φίλη μας που μας συνοδεύει στο κατάστημα όπου γίνεται η επιλογή.


Η απόφασή σας ως προς την τελική επιλογή, πρέπει να συνδυαστεί απαραίτητα με κάποιες σημαντικές παραμέτρους όπως χρώματα στον περιβάλλοντα χώρο ( καναπές – τοίχος – χαλιά ), πυκνότητα της κουρτίνας ( χοντρή – ψιλή – διαφανής) ραφή κουρτίνας και τέλος λειτουργικότητα αυτής . Το ύφασμα της κουρτίνας θα πρέπει να γνωρίζετε πως είναι από μόνο του ένα ισχυρό συστατικό της φιλοσοφίας και του ύφους που θα δώσετε στον χώρο σας. Στις πιο κλασσικές περιπτώσεις διακόσμησης ενός παραθύρου η μιας μπαλκονόπορτας , κυριαρχούν γήινα χρώματα. Οι διάφορες αποχρώσεις του εκρού και μπεζ τα οποία θα μπορούν να είναι η σκέτα ή ριγέ η με ανάγλυφα σχέδια.

Οι κατηγορίες που μπορείτε να βρείτε στην αγορά των κουρτινών , είναι διαφορετικές. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως ο πολυεστέρας ( βασικό χημικό συστατικό της ύφανσης μιας κουρτίνας) συναντάται στις περισσότερες κουρτίνες και από εκεί και πέρα υπάρχει το viscose, region, μετάξι , βαμβάκι κ.α. Προτιμήστε υφάσματα ανθεκτικά και καλής ποιότητας.

Η κύρια κουρτίνα ( εσωτερική ) καλό είναι να έχει αραιή ύφανση, τύπου γάζα και η δεύτερη δηλ . τα ριντό πιο πυκνή ύφανση για να τα “τραβάμε” όταν θέλουμε το δωμάτιο να είναι πιο σκοτεινό.

Όσο για τα χρώματα, πάντα σε ανοιχτόχρωμους και απαλούς συνδυασμούς τους θερινούς μήνες και λίγο σκουρότερους το χειμώνα, χωρίς υπερβολές που «κλείνουν» το χώρο και κάνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού  σκοτεινή  και  αποπνικτική. Μη φοβηθείτε τα έντονα χρώματα στις κουρτίνες της κουζίνας, αλλά και στο παιδικό δωμάτιο. Χρώματα όπως το φουξ ή το λαχανί ή το σιέλ είναι πολύ στην μόδα. Οι ποιότητες που θα σας προτείναμε για το καθιστικό είναι μετάξι, λινό (πολύ στη μόδα φέτος) κρεπ ή οργάντζα, ακόμη και τα οικολογικά υφάσματα .

Τείνει να γίνει κανόνας ειδικά τον τελευταίο καιρό, οι πιο ελαφριές κουρτίνες να ταιριάζουν καλύτερα σε ένα σύγχρονο σπίτι. Καλό είναι να είστε αποφασιστικές στο δικό σας γούστο και να τολμήστε κάτι το διαφορετικό. Καλή είναι η βοήθεια της φίλης σας αλλά το δικό σας κριτήριο ας είναι ο καταλύτης στην τελική επιλογή αφού συνυπολογίσετε όλες τις παραμέτρους .



Πηγή θέματος

Πηγή φωτογραφιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου