Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Έπιπλά και υφάσματα για το παιδικό δωμάτιο


Διαλέξτε μόνο τα απαραίτητα για την προίκα του μωρού σας. Οι ανάγκες του είναι πάρα πολλές, αλλά μην ξεχνάτε φίλους και συγγενείς! Οι προσφορές τους είναι πολύτιμες, αφού οι αλλαγές του μικρού σας είναι καθημερινές. Επίσης καλό είναι να έχετε το χρόνο να προετοιμάσετε το παιδικό δωμάτιο, για να μπορέσετε να απολαύσετε τη διαδικασία. 

Τα ακριβά έπιπλα όπως το κρεββατάκι του ή την αλλαξιέρα του μπορείτε να τα βρείτε ελάχιστα μεταχειρισμένα από φίλους που είχαν την τύχη πριν από σας. Επίσης είναι έξυπνο να ενημερώσετε εγκαίρως άτομα σχετικα, ο κύκλος των γονέων λειτουργεί εκπληκτικά κυρίως στα βρεφικά ήδη. Κριτήρια για την επιλογή Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να έχει αρκετό χώρο και τα έπιπλα να είναι λιγοστά μέσα σε αυτό για να μην τον «πνίγουν». 

Σκεφτείτε απλά πως οι ανάγκες του μωρού σας, τον πρώτο καιρό ειδικά, είναι ένα κρεββατάκι να κοιμάται και χαρούμενα χρώματα και πραγματάκια να βλέπει. Βάλτε λοιπόν στο παιδικό δωμάτιο μια κούνια, φωτιστικό όροφης και λαμπατέρ για περιφερειακό φωτισμό, την αλλαξιέρα και μια κουνιστή καρέκλα όπου με το μωράκι σας αγκαλιά θα νιώσετε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. 

Μην προβληματίζεστε για το κρεββατάκι του. Μάθετε πως υπάρχουν ειδικά σετ που προσφέρουν τη δυνατότητα μετατροπής του βρεφικού κρεβατιού σε εφηβικό, ώστε να φιλοξενείται το παιδί έως τα 7 του περίπου χρόνια. Το ενδεδειγμένο ύψος για τα κάγκελα είναι 60 περίπου πόντοι από το στρώμα και η κατάλληλη απόσταση μεταξύ τους είναι 5,5 έως 6,4 περίπου εκ. 

Σκεφτείτε πως είναι καλύτερα να έχει στρογγυλεμένες γωνίες. Πρέπει να αποφεύγουμε τα μαξιλάρια. Ντύστε εσωτερικά το κρεββατάκι του με ένα βαμβακερό προστατευτικό. Είναι πολύ χρήσιμο η κούνια του να έχει ρόδες. Επίσης τα προϊόντα κούνιας με μουσική θα σας φανούν πολύ χρήσιμα στην αρχή.

 Αν υποθέσουμε πως το παιδικό δωμάτιο είναι ένα θεατρικό σκηνικό, ας λάβουμε υπόψιν μας πως μέρος του σκηνικού αυτού είναι τα υφάσματα (κουρτίνες, σκεπάσματα), όπως και το χαλί που μπορεί να χρησιμοποιήσουμε. Η επιλογή τους πρέπει να γίνεται με γνώμονα να μην επιβαρύνουν την υγεία του μωρού μας. Το ξύλινο πάτωμα, τα βαμβακερά χαλιά ακόμα και ο φελλός είναι προτιμώτερα (κάποια υλικά επίσης λειτουργούν και σαν ηχομονωτικά). 

Καλό είναι τα έπιπλα να συμπληρώνουν την χρωματική παλέτα του δωματίου. Γενικότερα στην προίκα του μωρού περιλαμβάνεται και το πάρκο του (το οποίο φυσικά δεν είναι απαραίτητο από την αρχή). Πρέπει αυτό να μην έχει αιχμηρές άκρες και μεταλλικά στοιχεία (για να μην διαβρώνεται). Επίσης τα καρεκλάκια του φαγητού θα σας φανούν χρήσιμα όσο το μωρό σας μεγαλώνει. Αυτά δεν πρέπει να έχουν αιχμηρές άκρες και να έχουν ιμάντες να συγκρατούν το μωρό, καθώς επίσης και μπράτσα για προστασία. 

Επίσης χρήσιμο είναι το ρηλάξ, για να μπορεί το μωρό σας να χαίρεται την παρουσία σας ενώ εσείς ασχολείστε με κάτι, όμως δεν θα πρέπει να κάθεται πολλές ώρες σε αυτό, αφού έχει αποδειχτεί πως η ακινησία καθυστερεί την κινητική του ανάπτυξη. Προσοχή μην τοποθετείται το ρηλάξ σε υπερυψωμένες επιφάνειες. Είναι αρκετά επικύνδυνο αυτό για το μωρό σας. 

Τάσεις 

 Χρησιμοποιήστε ουδέτερες αποχρώσεις από φυσικό ξύλο, και λευκό χρώμα. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οι προίκες του μωρού. Εντελώς διαχρονική και σωστή επιλογή είναι αποχρώσεις που δεν περιορίζουν το φύλλο του μωρού (κίτρινο, πορτοκαλί, λαχανί, μπεζ κλπ).Το λευκό και το baby gray (πολύ απαλό γκρι) θεωρούνται ισχυρές τάσεις χρωμάτων για τα έπιπλα. Το ροζ και το γαλάζιο είναι πάντα διαχρονικά και με τους ανάλογους χρωματικούς συνδυασμούς μπορούν να κάνουν την διαφορά και να εκσυχρονίσουν τον χώρο.

via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου