Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η διακόσμηση που ταιριάζει στο ζώδιό σας (Part 2)


ΣΚΟΡΠΙΟΣ 

 Επιβλητικός και πληθωρικός χαρακτήρας. Ο χώρος του το πρώτο πράγμα που θα σας δείξει θα είναι πως εδώ δεν ήρθατε για να παίξετε και να χαριεντιστείτε. Σκούρα χρώματα, το καφέ, το κυπαρίσσι, το κόκκινο, ακόμα και το μαύρο. Χοντρές στόφες και σενίλ με βελούδο σε ένα σοβαρό μπεζ που αποτελεί το χρωματικό οχυρό στα ανοιχτά χρώματα. Το πιάνο απαραίτητο, όπως και οι κλασικοί πίνακες ζωγραφικής με μία τεράστια κορνίζα που να περιέχει το χρυσό. Πολυέλαιοι και αγάλματα ή βάζα, όλα σε XXL και το στοιχείο του μυστικισμού έντονο, όπως παλιά χοντρά βιβλία με το δέρμα τους γδαρμένο, ή αντικείμενα σύμβολα αρχαίων λαών. Απλίκες και επιδαπέδια φωτιστικά με υφασμάτινα αμπαζούρ. Μια μεγάλη πίπα σε περίοπτη θέση και πάνω από το τζάκι ένα καριοφίλι, το σύμβολο του πολεμιστή όπως είναι ο ίδιος. 

 ΤΟΞΟΤΗΣ 

 Ο άνθρωπος της παρέας θα κάνει τα πάντα για να είναι το σπίτι του ανοιχτό και δεκτικό για όλους, μα συνάμα και ζωντανό που θα εξάπτει και θα προκαλεί για αναζητήσεις που δεν τελματώνουν ποτέ, που έχει την ικανότητα να τις ανανεώνει διαρκώς με την αστείρευτη φιλοσοφική του διάθεση και ικανότητα. Για να το καταφέρνει αυτό θέλει να τον πλαισιώνουν χρώματα που ανοίγουν το δρόμο της σκέψης και της διάθεσης, όπως το κίτρινο και το πορτοκαλί. Ειλικρινής, ευθύς και άμεσος όπως είναι δεν θα καθίσει να σκεφτεί πολύ για το χώρος του και να προσπαθήσει να βάλει κάτι που να περιέχει υπονοούμενα ή να παραπέμπει σε κάτι άλλο, κάθε αντικείμενο που υπάρχει έχει λόγο που υπάρχει και δεν μπήκε μόνο και μόνο για το στυλ. Τα σπίτια που τα πιάνει ο ήλιος όλη μέρα είναι τα αγαπημένα του, όπως και αυτά με μεγάλη βεράντα και οι πόρτες να είναι ορθάνοιχτα ανοιχτές ακόμα και το χειμώνα αν είναι δυνατόν, για να εκφράζει την ελευθερία του. 

 ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 

 Ο Αιγόκερως θα σας βάλει να καθίσετε σε καναπέ Λουδοβίκου, θα σας σερβίρει παλαιωμένο κρασί και θα ακολουθήσει όλους τους κανόνες καλής συμπεριφοράς με μια απέριττη αριστοκρατία που θα είναι μοιρασμένη σε ακριβής δόσεις. Όλο το σπίτι του είναι ένας ζωντανός καμβάς που φιλοξενεί τη συντηρητική ζωή ενός αριστοκράτη. Τα ξύλινα σκαλιστά έπιπλα που σε ένα μοντέρνο σπίτι θεωρούνται άψυχα, στο δικό του είναι η επιτομή της σωστής και καλής ζωής. Τα χρώματα γίνονται αυτονόητα καθώς πρέπει να κυμαίνονται σε γήινες αποχρώσεις. Το περιβάλλον πρέπει να είναι παγιωμένο στον αιώνα των αιώνων για να συνοδεύει και τις αναζητήσεις του που έχουν να κάνουν με υπαρξιακά ζητήματα και όχι με την κενή καθημερινότητα. 

 ΥΔΡΟΧΟΟΣ 

 Ο υδροχόος του μέλλοντος θα ζει σε ένα περιβάλλον ανάλογο με αυτού του Fifth Element, όπου πολιτισμοί και εποχές μπερδεύονται. Ταξιδεύει πάνω από τους υλικούς φραγμούς μέσα σε μία πορφυρή χρονομηχανή που μπορεί να μετατραπεί το σπίτι του. Οραματιστής, αλλά ταυτόχρονα και πραγματιστής, καθότι κοινωνικός, θέλει να τον πλαισιώνουν αντικείμενα του κόσμου, του πραγματικού κόσμου και τα σταθερά σημεία, όπως έπιπλα να μην υπακούουν σε αυστηρό και αμετάβλητο ύφος ώστε να μπορούν αν ταιριάξουν μέσα τους το καθετί. Αντικείμενα όπως Ινδικοί ελέφαντες, κινέζικοι δράκοι, ρώσικες μπαμπούσκες, συριακά σπαθιά, όλος ο κόσμος είναι κόσμος του. 

 ΙΧΘΥΣ 

 Είναι ο άνθρωπος που πληγώνεται περισσότερο από όλους καθότι όντας ευαίσθητος, συμπονετικός και δεκτικός. Θέλει ο χώρος του να αναπληρώνει αυτό που λείπει από τον έξω κόσμο, δηλαδή την παραμυθένια καλοσύνη και αγνότητα, έτσι θα προσανατολιστεί σε χρωματικές επιλογές που κυμαίνονται μεταξύ του ροζ και του σωμών. Του αρέσει να κάθετα στο σπίτι και να αναπολεί γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχουν αντικείμενα που παραπέμπουν στην ονειροχώρα, όπως οι γυάλινες μπάλες με το σπιτάκι μέσα, ή τον καρυοθραύστη, ή νεράιδες. Οι πίνακες που θα βάλει θα έχουν θέμα τα λουλούδια, ή αιθέριες υπάρξεις που η μορφή τους διαθλάται στο άπειρο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου