Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Kεκλιμένη στέγη; Εκμεταλλευτείτε την έξυπνα!


Αν υπάρχει αρκετό ύψος στο χώρο του σπιτιού σας μπορείτε να δημιουργήσετε, με τη βοήθεια ενός καλού μαραγκού, μια σοφίτα όπου θα χρησιμεύει σαν γραφείο, αφού θα είναι ένας απομονωμένος χώρος από το υπόλοιπο σπίτι και άρα θα προσφέρει ηρεμία, ησυχία και ...έμπνευση. 

Εξοπλίστε τη σοφίτα με βιβλιοθήκες, ένα γραφείο κι έναν καναπέ για τις στιγμές που απλά θέλετε να καθίσετε και να χαλαρώσετε διαβάζοντας ένα βιβλίο ή περιοδικό. Αλήθεια, δεν χρειάζονται περισσότερα. Μην ξεχάσετε, όμως, να τοποθετήστε στο πάτωμα μαλακά χαλιά, τα οποία θα βοηθήσουν την ηχομόνωση ώστε να μην ενοχλούνται όσοι θα βρίσκονται στο κάτω μέρος του σπιτιού. 

 Αν δεν έχετε ανάγκη από γρα­φείο, μπορείτε να διαμορφώσετε τη σοφίτα σε χώρο ψυχαγω­γίας με ένα μικρό σαλονάκι και τηλεόραση ή σε ζώνη παιχνιδι­ού για τα παιδιά, αφού προσέξετε να μην εγκυμονούν κίνδυνοι. 

 Σημαντικά στοιχεία που πρέπει να προσέξετε είναι η ηχητική μόνωση του χώρου καθώς και ο φωτισμός του. Ακόμα ένα στοιχείο που θα πρέπει να προσέξετε είναι η δημιουργία ντουλαπιών που θα βοηθούν στο να αποθηκεύονται πράγματα και να μένει ο χώρος συγυρισμένος.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου